DJI_0814.jpg

Hoe het allemaal begon...

De LOCATIQS Group wordt gevormd uit een krachtige combinatie die samen location intelligence hoog in vaandel hebben: Geodan en GOconnectIT. Dit is niet zomaar ontstaan. Hier gaat een mooie geschiedenis aan vooraf.

Ontstaan Geodan

In 1985 richtten Henk Scholten en Evert Meijer Geodan op vanuit een etagewoning in Amsterdam. Directe aanleiding? De opheffing van het Geografisch Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. In de ogen van deze net-afgestudeerde geografen een onbegrijpelijke beslissing want door de komst van de computer stond hun vak juist aan het begin van een revolutie. Met de oprichting van Geodan gaven ze gevolg aan hun gedeelde fascinatie: geografie + wiskunde = locatie.

Ontstaan GOconnectIT

Vanaf een zolderkamer in Cothen richtten Ad van Gaasbeek en Wim van Oudbroekhuizen in 2001 GOconnectIT op. De G van Gaasbeek en de O van Van Oudbroekhuizen vormen nog steeds het begin van de bedrijfsnaam. In hun werk merkten zij dat netbeheerders en aannemers te weinig inzicht hadden in de ligging van kabels en leidingen. De heren staken hun koppen bij elkaar en startten met de ontwikkeling van informatiesystemen en diensten voor de ondergrondse infrastructuur met als doel graafschade aan bijvoorbeeld kabels en leidingen te voorkomen. 

Samen

De afgelopen decennia hebben Geodan en GOconnectIT altijd voorop gelopen in nieuwe ontwikkelingen in de markt. Op 1 augustus 2020 hebben we de kracht van beide bedrijven gebundeld onder de vlag van de LOCATIQS Group. Hiermee staan we samen nog sterker als het gaat om de uitdagingen in het Location Intelligence domein. Hoewel we in de markt nog steeds zichtbaar zijn als Geodan en GOconnectIT, hebben onze opdrachtgevers door het samengaan toegang tot ons gecombineerde en uitgebreide aanbod van producten- en diensten. Van maatwerkoplossingen waarmee we complexe (business)processen optimaliseren tot en met gebruiksvriendelijke, schaalbare en betrouwbare SaaS-oplossingen. Naast onze slimme oplossingen bieden we onze opdrachtgevers vergaande domeinkennis en jarenlange ervaring met Location Intelligence. Zo leveren we bijvoorbeeld consultants op het gebied van lnfra en Location Intelligence, maar ook GIS specialisten. Samen halen we het beste in elkaar naar boven.

"Samen voor een veiligere, slimmere en meer duurzame wereld boven én onder de grond."

Een greep uit onze vacatures

Wil je samen met ons de wereld een stukje slimmer, veiliger en duurzamer maken? Solliciteer op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We zijn een groeiende organisatie en hebben altijd plek voor enthousiaste nieuwe collega’s.