2M2A4439

Een krachtige combinatie

De LOCATIQS Group bestaat uit een krachtige combinatie van twee bedrijven: Geodan en GOconnectIT. Met kantoren in Nieuwegein, Amsterdam, Den Bosch en Almelo en bijna 250 medewerkers zijn we een toonaangevende groep in het domein van location intelligence, in binnen- en buitenland!

 

Samen

Bij de LOCATIQS Group gebruiken we Location Intelligence om slimme en relevante oplossingen te ontwikkelen. Met GOconnectIT richten we ons met name op de ondergrondse infrastructuur: van vooruitstrevende software-oplossingen tot juridische dienstverlening, met bijvoorbeeld als doel graafschade voorkomen bij kabels en leidingen. Geodan’s kracht ligt in het verzamelen, combineren, analyseren en visualiseren van data. Dit doen we bijvoorbeeld via Digital Twins. We gebruiken hierbij data zoals bedrijfsgegevens, actuele informatie en historische data. Door deze wijze van Location Intelligence leggen we kruisverbanden, scheppen we nieuwe ruimtelijke inzichten waarmee we de juiste beslissingen kunnen nemen over de inrichting van ons land.

"Samen voor een veiligere, slimmere en meer duurzame wereld boven én onder de grond."

Door de krachten te bundelen halen we het beste in elkaar naar boven. De wendbaarheid en slagkracht binnen de LOCATIQS Group maken dat we adequaat reageren op het steeds veranderende speelveld. En door de kruisbestuiving en het slim en centraal organiseren van bedrijfsprocessen, voeren we onze dienstverlening efficiënt en effectief uit en verbeteren we de kwaliteit van ons werk binnen het Location Intelligence domein. Zo gebruiken we elkaars kennis, werken we veel samen en is er meer ruimte voor groei en ontwikkeling. 

Waarom we dit werk doen

Waar de LOCATIQS Group voor staat? De wereld een stukje slimmer, veiliger en duurzamer maken. Boven én onder de grond. We bieden waardevolle kennis, producten en innovatieve oplossingen waarmee we de uitdagingen op het gebied van verstedelijking, mobiliteit, energietransitie en klimaatverandering succesvol aan kunnen gaan. Met onze Location Intelligence-oplossingen ordenen we complexe informatie, visualiseren we de samenhang van data en zorgen we dat alle afwegingen en belangen de juiste aandacht krijgen. Daarmee geven we antwoord op vragen als: hoe voldoen we als gemeente aan de Omgevingswet? Met welke kabels en leidingen moeten we als projectontwikkelaar rekening houden? Hoe kunnen we onze producten zo efficiënt mogelijk bezorgen? Hoe voldoen we als aannemer aan de regels rondom veilig graven en wordt graafschade voorkomen? En hoe brengen we risico’s snel en betrouwbaar in kaart in tijden van crisis? Lees meer over onze producten en diensten op de website van Geodan en GOconnectIT

Hoe we ons werk doen

Door de kracht van locatie te combineren met data, (domein)kennis en de laatste technologie, hebben we iets heel waardevols in handen. Location intelligence noemen we dat. De wereld loopt over van data. De kunst is om er slimme informatie en impactvolle toepassingen mee te maken. Oplossingen waarmee we business- en werkprocessen optimaliseren en onze opdrachtgevers helpen succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende wereld. 

We komen tot die oplossingen door data te verzamelen, te analyseren, combineren en visualiseren. Door slimme verbanden te leggen, scheppen we nieuwe ruimtelijke inzichten, bijvoorbeeld via Digital Twins. Inzichten waarmee onze opdrachtgevers de juiste beslissingen kunnen nemen: bijvoorbeeld over de optimale route in complexe stadslogistiek. Of bij de besluitvorming over de meest effectieve verduurzamings­optie binnen een gemeente. Oplossingen die ook onder de grond helpen bij het efficiënt en veilig uitrollen van glasvezel­netwerken of het coördineren van verleggingen van, bijvoorbeeld kabels en leidingen, bij aanpassingen aan snelwegen. 

We staan nooit stil

Onze Location Intelligence-aanpak is relevanter dan ooit. Al die nieuwe kansen aan de horizon grijpen we met beide handen aan. Groot of klein, standaard of zeer complex. Innovatieve technologie vormt de basis voor al onze oplossingen, diensten en producten. We gebruiken daarbij onze vindingrijkheid om impactvolle toepassingen te ontwikkelen. We hebben een Research afdeling waar een team van experts dagelijks onderzoekt hoe we nieuwe kennis en inzichten kunnen toepassen voor onze opdrachtgevers.

Finding value in every location

Bouw mee aan de toekomst

Dit krijgen we allemaal alleen voor elkaar met onze slimme en gedreven collega’s. Wil jij ook een bijdrage leveren aan een slimmere, veiligere en duurzamere wereld? Lees dan snel onze beschikbare vacatures, van GIS specialist tot frontend developer

> Bekijk alle vacatures